Mit is szeretnék mesélni magamról?

Elsősorban talán azt, hogy két kis ovis anyukája vagyok. Imádom őket, de gondolom ezt minden anyuka elmondhatja magáról. Még azt is, hogy több tucatnyi kézműves és kreatív hobbija volt, és mióta az eszüket tudják, mindig is része volt az alkotás valamilyen formája az életüknek. Én sem vagyok más. Én is kipróbáltam magam sok mindenben.
 
Ahogy megszülettek a gyerekek, egyre több és több fénykép készült kis családunkról. Amikor tudtam időt szánni rá, rendszereztem a fényképeket, és egyik csomagot hívattam elő a másik után. Szerencsére nagy a család, és mindig örültek a fényképeknek. Nnna de kis borítékokban átadni?! Úgyhogy hamar ráálltam a fotókönyvek készítésére. De nem elégítette ki az alkotói vágyamat, és egyáltalán nem voltam kibékülve azzal, hogy azt a csöpp kis időt, ami magamra jut, a számítógép előtt töltsem, a kezeimet pedig csak a billentyűn és az egéren dolgoztassam.

Kellett valami sokkal nagyszerűbb és ünnepibb, amivel a fényképeinket, a kis történeteinket, a pillanatainkat megörökíthetem, ami engem is feltölt és örömet okoz. Mivel ikreink vannak, az első év után tudtam csak szusszanni annyit, hogy körülnézzek és megtaláljam magamnak. Ezt a hobbit. Őt. A scrapbookot. Magyarul nagyjából annyit tesz, emlékmegőrzés. Ha emlékkönyvet mondok, gondolom többen bólogatnak, hogy igen, ezt ismerem. Én is így voltam vele. És ahogy lenni szokott, minél többet tudtam róla, minél több alkotást láttam, úgy ragadott magával a szépsége, a varázsa, a hangulata. Mert itt már tényleg többről van szó, mint a fotók egymás mellé helyezése - itt életre kelnek a pillanatok, egész történeteket mesélnek el és nekem erre volt szükségem!

Most már sokféle technikát megtanultam, sok eszközt használok, többféle stílusban kipróbáltam magam. Részt vettem több magyar scrapmester képzésén, megragadok minden alkalmat, amikor tanulhatok másoktól. Többször nyertem kihívásokon, tavaly az Év Kedvenc Alkotójává válaszott a ScrapBolt szakmai zsűrije. Voltam több fantasztikus kreatív csapatban vendégalkotó, január óta pedig az előbb említett ScrapBolt.hu kreatív csapatának vagyok a tagja. Az elmúlt hónapokban nemzetközi vizeken is sikereket értem el.

Többnyire a fotó, vagy fotók állnak a középpontban, de azt is nagyon szeretem, amikor fotó nélkül jelentíthetek meg egy-egy érzést, hangulatot. Arra a kérdésre, hogy ezek közül mi áll hozzám a legközelebb, mi lenne az én stílusom, nem tudom a választ. Azt gondolom, hogy ez nem is fontos. Ami fontos az az, hogy szenvedélyesen szeretem az alkotói folyamat minden pillanatát, az első mozzanattól az utolsóig. Ahogy ismerkedünk, ahogy formálódik, ahogy életre kel. Számomra ez varázslat. És amikor kikerül a falra az elkészült alkotás, vagy a gyerekek lapozgatják az albumot, és kacarászva idézik fel a kis történeteket, vagy amikor átadom, és láthatom az örömöt és megannyi érzést, amit jelent, amit felidéz, amit okoz...

Nekem ez a fontos!Köszönöm megtisztelő figyelmed! :)

Fiáth Mónika