Anélkül, hogy részleteket elárulnék, nehéz elmesélni, hogy milyen hatással volt rám Kriszta levele és a küldött fotó.

(Ő volt az a "szerencsés" :D, akit kihúzott a kislányom, aki szintén egy scrapbook-oldalt kap tőlem ajándékba.)

Egy nehéz krízis után úgy döntöttek, hogy most vagy soha, irány New York! Egy régi álom vált valóra! A fénykép Liberty Island-en készült, a háttérben Manhattan-nel. Az oldal maga is ennek szellemében készült, egy nagyszerű utazás, három fantasztikus hét ebben a csodás városban. Mostanában nagy kedvencem a képen-kép variáció, ezzel is kiemelve a fotó főszereplőjét és hangsúlyozva a fontosságát. Balra fent, a nagy fotó alatt van egy rejtett tag, erre kinyomtattam Kriszta levelét. Aztán stencileztem, pecsételtem párat, és kialakítottam a kompozíciókat bal fent-jobb lent. Ennyit a hogyan készültről.

És most pár gondolat arról, hogy milyen ereje van az életemben a zenének. Én a rockzenét szeretem. Punkot, grunge-ot, hard rockot, időnként hardcoret, a korai heavy metalt, és persze tinikoromból megmaradt néhány alternatív zenekar is. De bluest vagy rock and rollt ugyanúgy hallgatok, hangulatfüggő. Ami fontos, hogy peregjen a dob, tépjék a húrokat, legyen dinamikus és energikus, persze hangosan :D Kell a mondanivaló és érzések tömkelege söpörjön végig rajtam. Mert sokszor ez kell, csak ez. Amikor az agyam nem tud megoldást, nem tud feloldozást és feloldást. A rockzene beindít valamit, és kézenfogva vezet. Mondhatni, tudatosan élem az életem. Az agyam pörög, figyel, elemez, értékel, visszacsatol, stb. De nem csak egy gép vagyok. Nem akarom és nincs is rá szükségem, hogy mindig minden patent legyen. Szeretem, ha érzem, hogy élek. Szeretem megélni a kudarcokat is, és be kell valljam, arra viszont szükségem van, hogy időnként újra össze kelljen raknom magam. Azt hiszem, magát az utat szeretem. Ahogy eljutok ából bébe. És ezt az utat mindig, kivétel nélkül a zene kíséri végig.

És hogy miért írtam mindezt le? Mert most is ez történt. Kriszta levele nagyon megrázott. Persze az is, amit leírt, de azt hiszem leginkább azok, amiket eszembe juttatott. Amikor azt éreztem, hogy rámdől a világ, és az nem lehet, hogy ez velem történik. Hogy nincs az univerzumban semmi és senki, akinek joga lenne ezt rámpakolni. Hogy végigtolod a napokat és azok egyre sötétebbek és kezded elveszíteni a hitet. A hitet magadban, abban, hogy megérdemled a boldogságot vagy azt, hogy elérd a céljaidat.

Valójában fogalmam sincs, hogy ezekben a napokban hogyan jutott el hozzám - pontosabban a jutúb egyvelegeim közé - a Foo Fighters Walk című száma. Ráadásul alig tudok angolul. Addig nem is értettem, csak éreztem, hogy miről szól, amíg rá nem kerestem a szövegére és gugli barátunk le nem fordította. Napokig hallgattam, újra és újra. Sokszor csak zokogtam, mint valami világfájdalmát megélő tini - őket a világért meg nem sértve! És ahogy lenni szokott, a főnixmadarakra jellemző módon, újjászülettem, túléltem és megerősödtem. Persze mindez költői túlzás, de a folyamat valós.

Szétszedtem az addig készült oldalt, és egy teljesen újat kezdtem. Mert igenis van fény az alagút végén, és igenis megérdemeljük, hogy jó dolgok történjenek velünk. Magára az útra csak a Walk szövege emlékeztet. És az érzés, hogy fel kell kelni, hogy meg lehet tanulni újra járni, hogy újra megtalálhatod a hangodat, hogy élvezni lehet az életet!!!

 

Nagyon örülök, hogy ismét benéztél hozzám!

Krisztának pedig hálás vagyok, hogy megírhattam ezt a posztot és a bizalmát, elküldte nekem a történetét!!
Címkék
new-york-new-york

New York, New York

2017. október 27.
all-love-csupa-szeretet

All love - Csupa szeretet

2018. február 13.
4-oldal

4 oldal

2018. február 6.