Imádok olvasni. Azt hiszem, önmagában már az eseményt is, hogy olvasok. Ez így persze kicsit fura, de mindenképpen igaz.
 
A férjem néha, amikor igazán rossz passzban van, a szememre veti, hogy nekem bezzeg van időm olvasni. Pedig tényleg csak olyankor olvasok, amikor le tudok csípni egy kis időt rá. Nem olvasok délutánonként, csak úgy bele a vakvilágba. Nem olvasok hétvégéken át, merthogy lassan négy és fél éve erre esélyem sincs. Akkor olvasok, amikor a bkv-n ülök, amikor ebédelek, lefekvéskor, kb hetente egyszer, amikor bevackolom magam egy jó forró fürdőbe, amikor olyan műsort néz a tévében, ami engem untat, vagy ha várnom kell az oviban a gyerekekre, a dokinál a váróban, ügyintézés közben, ésatöbbi.

Mióta van e-könyvem, mindig velem van! Kis pici, elfér a legkisebb táskámban is, alig van súlya és több ezer könyv várja, hogy elolvassam. Párhavonta odaülök a net elé, és végignézem, hogy a kedvenc szerzőimtől megjelent-e valami magyarul, rákeresek témákra, úgy jön-e olyan, ami megtetszik, mások mit ajánlanak...

Régebben, tényleg régen :D mindenevő voltam. Ami a kezem ügyébe került, azt elolvastam. Jót, rosszat, sokszáz éveseket, kortársat, szépirodalmat, ponyvát, hosszút, rövidet, mindent! Jah, nem, verseket akkor sem. (Bocsi, a vers-szeretőktől, teljesen reménytelen eset vagyok!) Egyrészt akkoriban messze nem voltam így kifacsarva, no meg fiatalabb volt az agyam is, másrészt egy könyv volt a táskámban, nem cipeltem fél könyvtárat magammal. És menthetetlenül naiv voltam, hogy biztos lesz ez (a könyv) jobb is! :D

Ma már nem adok a "drága időmből" fél óránál többet egy könyvnek sem. Tudom, szörnyű ez így, de én szórakozni szeretnék, feltöltődni, ihletet meríteni, agyalni, elmerengeni, felnevetni, szeretem, ha nevelnek, de nem okoskodnak, ha elvezetnek ából bébe és nem hagynak parlagon, ha tisztelik a figyelmemet és nem untatnak. Azok, akik bírnak ezzel a tudással, hogy tudnak írni, inkább csupa nagybetűvel, ÍRNI, azok meg is kapják minden alázatomat és elismerésemet.

Hozzáteszem, az utóbbi években picinykét beszűkültem. Néha próbálok ezen átlendülni, de a szokásaim rabja lettem. Olyan sok rém izgalmas és vicces krimi van, nem éppen nagyszabású, de minden fent említett igényemet kielégítő kalandregény, szívemcsücske,  emberiességből és emberségből maximálisat nyújtó, szinte hősi fantasy, a világegyetemet bebarangoló és nagyon agyas sci-fi, hogy tényleg eszembe se jut a könyvvilág többi részén nézelődni.

Hoppá, most jut eszembe, a mesekönyveket és a szakirodalmakat lehagytam! Pedig hát ugye ez is az életünk része! Nno majd jövőre! :D

És hogy jön ide a scrapbook? Tavaly áprilisban, a könyv világnapja alkalmából összeszedtem a 2016-ban olvasott könyveimet és oldalba foglaltam. Ezt most is megtettem, és borzasztóan élveztem!! Az összegyűjtést kevésbé, de a jegyzetek írását nagyon is! Ezeket az én eszméletlen csúnya kézírásommal tettem meg, mert ez a része az enyém, és hacsak nem profi kódfejtő valaki, akkor az enyém is marad! :D 

Tehát két oldal következik, jópár fotóval és két év könyveivel. Mínusz a mesekönyvek és szakirodalmak, ugye. Az egyik fotós oldal, a másik fotó nélküli. Az egyik szinte csupaszon, a másik egy szép készletből. Az egyiket imádom, a másikat még szokom. De mindkettő a könyvekről szól és arról, hogy mennyire zseniális olvasni!

A 2017-es évvel kezdem, még friss, szinte ropog. Múlt éjjel fejeztem be, és a ScrapBolt blogján lehet olvasni, a márciusi kihívással együtt. Aminek egyébként én vagyok a házigazdája, szóval ha kedvet kaptál alkotni, akár könyv-témában, akár más gyűjtésben, akkor gyere, és oszd meg velünk is! ;)

 


Ő pedig a 2016-os év könyveiről szól. Az egyik legkedvencebb oldalam azóta is. Szintén a ScrapBolt blogján jelent meg először - és mostanáig utoljára is ;)

Nno nem csak azért, mert szerintem állatjó lett :D hanem mert ötleteket merítek a következő könyveimhez!

Köszönöm, hogy benéztél és megoszthattam veled múlhatatlan szerelmemet a könyvek iránt! :D

 
Címkék
new-york-new-york

New York, New York

2017. október 27.
all-love-csupa-szeretet

All love - Csupa szeretet

2018. február 13.
4-oldal

4 oldal

2018. február 6.